Terapierna

Vi arbetar som ett team där man ibland kan kombinera fler behandlingsterapier för ett snabbare resultat. Läs mer

Våra utbildningar

1-åriga yrkesutbildningar
Stockholm  Läs mer här
Öland  Läs mer här

 

Naturmedicin

Skillnaderna mellan skolmedicin och alternativ medicin är mycket stora.
Läs mer här

Skriv ut

Naturmedicin

Naturmedicinska krönikor
Klicka på länkarna nedan för att ladda ner krönikorna (PDF).

Henrik Hellbergs internationella föredrag i zonterapi /3D reflexologi på World Massage Forum                            Svensk version                                                 English version

Henrik Hellbergs lecture ICR reflexology World conference Sheffield UK 2015                                    POWERPOINT HLT- Brain Reflexology with Ortho-bionomy Sheffield UK 2015

Henrik Hellbergs föredrag i fyra delar på Youtube. Föredraget handlar om synen på akuta, kroniska och degenerativa sjukdomar sett genom naturmedicinens gamla beprövade kunskapsskolor   TITTA HÄR!

Behandla kroniska sjukdomar med blod-& lymfreningsmedoden DOKTOR KARACH OLJEKUR

Ett svar till Fråga doktorn SVT mars 2012
Svar till Anna Bäsén Expressen 2009
Ett inlägg från alternativmedicinen 2008 till Martin Ingvar
Människans inre naturkatastrof  2008
Andningens betydelse kan förklaras! nr 4-2001
Konstitution - Vad är det. nr 3-2000
Självläkning eller genmanipulation. nr 1-2003                                                                                                    Vad är ett läkemedel? En aktuell fråga idag 

Vem har rätt och vem har fel. nr 2-2000
Benskörhet och mjölk - det handlar om dosering                                                                                             Benskörhet och utbrändhet/nedvärdering

Reflexioner över allergi. 3 st artiklar. nr 2-2001

En ny tid har brutit in - läs Oscar Hellbergs utmärkta artikel

 

Läroplan 

Klicka här för att ladda ner den stora läroplanen 2015/2016 8 BLOCK (PDF) 

Mål & riktlinjer för den 1-åriga yrkesutbildningen i zonterapi

Vår skola presenterade den 3 dimensionella zonterapin, med den omvända handgreppstekniken - utan tummar och pinnar i början på 90-talet.  

Begreppet STRYKNINGSTERAPI eller livskraftbehandling utvecklade vi år 2000. Det är en terapi som slagit igenom stort bland våra terapeuter och elever. Med speciella tekniker på fot och underben stimuleras de antika punkterna i akupunkturen och de starkaste zonerna inom reflexologin. Det leder till en rörelse eller förändring på alla plan, det själsliga, mentala, emotionala och det kroppsliga.

Metoden kom till för att vi skulle kunna arbeta med patienter som var belastade med tung medicinering eller att livskraften låg alldeles för lågt. Resultatet blev att de hamnar på "vägen" igen och kan ta tag i sin dag, utan för kraftiga förstförsämringar.  När det gäller mål och riktlinjer i utbildningen finns en röd tråd från första till sista dagen. Det gäller att få en balans mellan de teoretiska genomgångarna och de praktiska momenten.

Naturmedicinen är den ursprungliga läkekonsten i alla kulturer och har överlevt genom årtusenden. Den kommer självklart att vara närvarande under alla block. Att kunna egenvård dvs att att ta hand om sig själv och sina närmaste är tyvärr en bortglömd kunskap idag. Till detta kommer även andra metoder som öronakupunktur och ortobionomi. Vi har valt att ha sittningar där vi diskuterar våra patientfall tillsammans. Det gäller både hembehandlingar och elevpraktiken på skolan. Vår erfarenhet säger att eleverna får mest ut av detta. Kunskap byggs upp av erfarenhet.

Därför vill vi ge dig en gedigen grund att stå på, på alla sätt! Efter avslutad utbildning blir du diplomerad zonterapeut.

Hälsningar Henrik & Lena