TERAPIERNA

Vi arbetar som ett team där man ibland kan kombinera fler behandlingsterapier för ett snabbare resultat. Läs mer

VÅRA UTBILDNINGAR

1-åriga yrkesutbildningar
Läs mer här

NATURMEDICIN

Skillnaderna mellan skolmedicin och alternativ medicin är mycket stora.
Läs mer här

Presentation

Med bred erfarenhet av alternativmedicin, tillsammans 60 år i branschen.

Henrik Hellberg började med zonterapi 1978 och som lärare i reflexologi i mitten av 80-talet. 1992 presenterade han den 3-dimensionella zonterapin med dess omvända handgreppsteknik som idag är etablerad även internationellt. 3D som den kallas har mest lärts ut inom utbildningarna men en bok för allmänheten är på gång. Under dessa år har vi även arbetat som lärare på Axelsons Gymnastiska Institut i 25 respektive 10 år. Henrik har undervisat parallellt i Norge under 20 år.

Förutom 3D arbetar Henrik med klassisk homeopati sen 1988.

Lena Hellberg utbildade sig till zonterapeut 1987 och har en lång yrkeserfarenhet av reflexologi med dess alla möjligheter. Sen ett antal år arbetar också Lena som lärare i reflexologi.

Förutom 3D arbetar Lena med strykningsterapier som är en mycket kraftfull terapi som lyfter upp människor på det mentala, känslomässiga och kroppsliga planet så att de orkar ta tag i sin vardag med den verklighet det innebär.

Skolan på Öland startade 1998. Öland är mest känd för sin sommarpuls men är en fantastisk ö även övriga tider på året. Vårarna är ofta blåsiga och snålkalla men höstarna är det precis tvärtom när kalkstenen är uppvärmd efter sommaren och Östersjön likaså.

De som börjar på Öland tycker oftast att storstaden är för tuff och stressig och föredrar en lugnare miljö. På Öland bor oftast eleverna tillsammans eller var för sig allt efter tycke och smak. I och med att man inte hyr under högsäsong blir boendet billigt. Eleverna kommer från hela Sverige.

En ettårig utbildning handlar inte om dagskola utan att man träffas fem dagar (ett block) åtta gånger på ett år. Tanken är att man kan arbeta parallellt. Varje block är intensiva dagar och man fortsätter sedan hemma och studerar och där har man även sin hempraktik på patienter.

För att bli diplomerad zonterapeut krävs förutom den ettåriga delen grundkurs i zonterapi, godkänd basmedicin och 75 dokumenterade hembehandlingar.