TERAPIERNA

Vi arbetar som ett team där man ibland kan kombinera fler behandlingsterapier för ett snabbare resultat. Läs mer

VÅRA UTBILDNINGAR

1-åriga yrkesutbildningar
Läs mer här

NATURMEDICIN

Skillnaderna mellan skolmedicin och alternativ medicin är mycket stora.
Läs mer här

Zonterapiutbildning

Nästa 1 åriga zonterapiutbildning startar 3 oktober 2024

                          OBS!! SOMMARGRUNDKURS I ZONTERAPI: 26-28 JULI 2024

Ring oss gärna för mer information! 070 942 62 24

Notera att man inte behöver gå en grundkurs för att börja på en 1-årig utbildning, utan man ta den även under och efter kursen.

Varför ska man gå utbildningen på Team Hellbergs Zonterapi skola?

 Vi har troligtvis branschens bredaste utbildning.

Vi har ingen dyr administration, därför kan vi hålla nere priset jämfört med en del andra skolor.

Ett alternativ till Human Finans är att prata med oss om hur du vill finansiera din utbildning. Vi är aldrig omöjliga.

Du finansierar delvis din egen utbildning genom att ta t.ex. 200:- för varje behandling du gör hemma under året.

Henrik har arbetat på Nordens största skola i alternativmedicin i 30 år och Lena 10år.

Hos oss gör man behandlingar mest på varandra, inte bara folk utifrån. Vilket är mycket uppskattat av eleverna!

100% nöjda elever,både vad gäller lokaler,undervisning och upplägg på kursen

Fråga gärna färdiga zonterapeuter om rekommendationer innan du bestämmer dig var du ska gå, det kan löna sig.

Ring oss gärna 0709-42 62 24 

Jag har fått den bästa utbildningen – alla kategorier! Det gäller även kursmaterial och alla kompendier, också de femstjärniga. Har svårt att tänka mig att någon annan kursgivare kan matcha det.

Annika Dahlström Öland 2014

Gå in under länken NATURMEDICIN och läs om Henrik Hellbergs internationella föredrag i zonterapi         

Hellbergs ligamentteori, HLT, har fullständigt revolutionerat zonterapin ifråga om behandlingsresultat. Det handlar om att vissa ligament i foten styr över energiflödena i hela kroppen. LÄS MER

Åtta utbildningsperioder med fem dagar/block blev succé

 Från 2013 blev det lättare att gå yrkesutbildningen hos oss. Enklare och mer praktiskt – Hur då?  Det blir 8 block a 5 dagar istället för 7 block a 6 dagar. Men vi håller ändå utbildningen till ca 1 år. Dessutom är alla kurstillfällen torsdag – måndag, så man kan åka på lågprisdagar om man åker med allmänna samfärdsmedel. Vi börjar kl. 11 dag 1 så de som har möjlighet kan komma samma dag för att spara en övernattning. Allt för ditt bästa vad gäller att ta ledigt så lite som möjligt.

Datum 1-årig yrkesutbildning i BORGHOLM – Öland 2023/2024

 Kursupplägget är alltid torsdag till måndag

Block 1       3 – 7 oktober 2024

Block 2       21 – 25 november 2024

Block 3        16 – 20 januari 2025

Block 4       27 februari – 3 mars 2025

Block 5        24 – 28 april 2025

Block 6       22 – 26 maj 2025

Block 7       21 -25 augusti 2025

Block 8       18- 22 september 2025

Vad får man lära sig under utbildningen? Läs LÄROPLANEN HÄR – Studieplan 2024

Tider:        torsdag 11 – 18.15, fredag 9 – 16.15, lördag 9 – 16.15, söndag 9 – 16.15, måndag 9-14

vi läser in lunchen sista dagen

 

Lokal: Vi har egna lokaler centralt i Borgholm på Slottsgatan 21

Litteratur: Ingår

Lärare: Lena & Henrik Hellberg

Kursavgift:  44.800:-  + moms

Totalt 56.000:-

Kursen kan delbetalas med 10% avbetalningstillägg

vilket blir 7.700:-/period

Har du andra lösningar – kontakta oss!
Fika: Ingår i kursen

Boende

Övernattningsmöjligheter kan anordnas i Borgholm för er som behöver. Det bästa är att ni tar kontakt med oss, så kan vi förmedla billiga bra boenden. Vi har återträffar på Öland vartannat år, då det samlas elever från alla årskurser, vilket är fantastiskt trevligt, eftersom många blir vänner för livet och fortsätter träffas även efter utbildningens slut

Allmänna studiebestämmelser

Förkunskaper

Grundkurs i zonterapi eller motsvarande.     OBS! GK  kan även läsas in under den 1-åriga utbildningen. Basmedicinsk utbildning steg 1 – motsvarande ca 80 timmar, d.v.s minst undersköterskenivå vad gäller anatomi och fysiologi.

Diplom

Erhålles efter ovanstående och godkänd utbildning i teori och praktik inklusive 75 dokumenterade hembehandlingar som redovisas till skolan. Det krävs en närvaro på minst 80 % per kurs för att erhålla diplom.

Anmälan och avbrott

Lättast är att anmäla sig genom mail eller ring Lena på telefon 070 942 62 24

Om särskilda skäl föreligger, såsom sjukdom kan den ettåriga utbildningens avtal sägas upp och skall då styrkas med läkarintyg.

Kursfakta

Litteratur – Ingår

Basmedicin

1 juni i år, 2022 tog Skolverket bort bort Medicin 1 och öppnar istället upp för Anatomi 1 och 2.

Kolla i din hemkommun vad som gäller och vad som erbjuds.

Vi rekommenderar annars Svenska Friskvårdsförbundets basmedicinkurs på distans.

Observera att denna kurs ej ingår i vår utbildning.

Till vem vänder sig utbildningen?

Det är inte bara terapeuter som ska arbeta yrkesmässigt som går utbildningen. En del vill gå för att kunna hjälpa sig själva och sina anhöriga, medan andra går för att fördjupa sig i det alternativmedicinska tänkandet. Alla är lika välkomna!

Omdömen           Fler omdömen och uppdateringar finns på Instagram under Team Hellberg Zonterapi
Tidigare elevers kommentarer om utbildningen på Öland

Jag gick den 1-åriga yrkesutbildningen i zonterapi 2009-2010 på Öland, hos Team Hellberg Zonterapi. Jag tänkte då att det måste vara en bra utbildning eftersom det är grundaren själv för den 3-dimensionella zonterapin, Henrik Hellberg med sin mycket gedigna bakgrund inom zonterapi, homeopati och allt annat inom alternativmedicinens ramar som är huvudansvarig. Jag blev inte besviken! Det kändes helt RÄTT direkt, på alla sätt och vis. En skön avslappnad inspirerande miljö där stress och andra störningsmoment inte finns. Skicklig och professionell handledning av mycket kompetenta lärare, en lugn och harmonisk liten klass där alla får precis den hjälp de behöver. Vi fick redan från början en mycket grundlig inblick i hur kropp och själ fungerar ur naturmedicinsk synvinkel, ja så som människan fungerar i verkligheten.

Utbildningen varvades med teori halva dagarna med Henrik, och praktik den andra delen av dagen med Lena. De kompletterar varandra på ett mycket bra vis. Vi fick under året inte ”bara” lära oss en komplett zonterapiutbildning, den innehöll även andra mycket användbara terapier som jag nu har daglig användning av i min zonterapiverksamhet. Utbildningen ger även mycket kunskap som man har nytta av i det dagliga livet, hur man på enkla naturliga sätt kan hjälpa sig själv. Man får även en liten inblick i hur man sedan kan starta eget plus att man får kunskap i hur man marknadsför sin blivande verksamhet.

Ja, det är en mycket komplett utbildning som ger eleverna den helhet som krävs för att kunna arbeta som terapeuter i verkliga livet sedan. Rekommenderar varmt denna utbildning till alla som funderar på att bli zonterapeuter. En mer komplett skola och lärare har jag aldrig träffat på och kommer nog aldrig att göra heller. Zonterapiutbildningen är det bästa jag gjort i livet och kommer nog alltid så vara! Denna utbildning är något som alla borde gå. Livets skola helt enkelt!

Janne Forsström, Köping     www.helhetsterapeuten.se

Tänker du utbilda dig till zonterapeut? Gör det på Öland! Den stora fördelen är att deltagarantalet är lagom stort. Det betyder att kurslärarna Lena & Henrik har goda möjligheter att hinna med olika frågeställningar från var och en av eleverna. När jag gick min utbildning 2003/2004 var vi 16 stycken. Vi kom snabbt nära varandra och fick på så sätt tillfälle att praktisera våra lärdomar på samtliga.Jag bedömer att jag fick den allra bästa tänkbara start på mina erfarenheter som blivande zonterapeut redan på ett tidigt stadium av utbildningen. Just detta faktum att kurslärarna hinner med var och en kan inte nog poängteras. Någon stress märkte jag inte alls av. Man fick hjälp omedelbart på alla möjliga sätt, både praktiskt och teoretiskt.
Under lärarnas demonstrationer av olika zonterapeutiska grepp hann man både se ordentligt, anteckna samt ställa och få svar på frågor. Det fanns goda möjligheter för Lena och Henrik att delge oss elever av sin stora kompetens och breda erfarenhet inom zonterapin. Ingen fråga ansågs vara för obetydlig att besvara.
Jag har bara gott att säga om utbildningen. Jag tror också att den harmoniska stämning som växte fram bland deltagarna fungerade som en extra bonus för inlärandet. Återseendets glädje varje ny kursperiod var inte att ta miste på. Vi har även haft förmånen att efter examinationen kunna träffas ett veckoslut om året, för att erhålla fortbildning samt utbyta erfarenheter.
De flesta deltagarna bodde på små pensionat i Borgholm och fördjupade därmed sina relationer på många plan, något som alla fick stor glädje av. Att periodvis få vistas i denna lilla tysta småstadsidyll under ett år hade sina stora poänger. Man varvar verkligen ner. För den naturintresserade erbjuder Borgholm och Öland fantastiska möjligheter. Vi hade förmånen att guidas av inhemska kursdeltagare under vilkas sakkunniga ledning vi fick uppleva den storslagna naturen med allt vad det innebär av flora och fauna. Oförglömliga minnen.
Jag kan därmed varmt rekommendera zonterapiutbildningen på Öland.

Lycka till!
Jeanne Roland-Hofvendahl