TERAPIERNA

Vi arbetar som ett team där man ibland kan kombinera fler behandlingsterapier för ett snabbare resultat. Läs mer

VÅRA UTBILDNINGAR

1-åriga yrkesutbildningar
Läs mer här

NATURMEDICIN

Skillnaderna mellan skolmedicin och alternativ medicin är mycket stora.
Läs mer här

Grundkurser

Vi arbetar med den tredimensionella zonterapin som kan ses som en logisk fortsättning på den klassiska zonterapin. 3-D grundades i början på 90-talet men hölls inom utbildningarna i många år. Idag är metoden även internationellt känd och uppskattad av många som en enkel logisk och mycket väl fungerande zonterapi. Zonterapeuter med lång erfarenhet som lär sig 3-D tycker att bitarna i zonterapipusslet faller på plats.

Den här kursen vänder sig i första hand till er som vill arbeta med zonterapi för husbehov dvs. familj, vänner och bekanta. Däremot krävs det en ettårig utbildning om man vill arbeta professionellt. Vi ska lära oss den nya tredimensionella zonterapin (3D ZT) som kommer att jämföras med den etablerade eller klassiska zonterapin.

3D ZT arbetar med ett strukturellt tänkande där fotens olika skikt motsvarar kroppens olika vävnader från mag- och tarmkanalen ända ut till huden. I den klassiska zonterapin dominerar organzonerna som man når via fotsulan. Rörelseapparaten med muskler och skelett har alltid varit otydlig och diffus i den etablerade zonterapin. Det som har skett med den nya hypotesen är att zonterapin blivit effektivare och framförallt trovärdigare. På en grundkurs hinner vi gå igenom fotens olika zoner som även ritas in på varandras fötter för ökad förståelse. Behandlingsuppläggning och vad man bör tänka på vid en zonterapibehandling går vi igenom.

Handgreppstekniken har mer eller mindre eliminerat handskador som var rätt vanliga bland zonterapeuter tidigare. Sjukdomsläran ligger normalt på den ettåriga utbildningen men det kommer att ges utrymme för frågor angående t.ex. sjukdomars behandlingsuppläggning.

Kursfakta

Den här kursen är obligatorisk som baskurs för den som vill gå den 1-åriga utbildningen. Den fungerar även utmärkt som zonterapikurs för husbehov d.v.s. hjälpa familj, vänner och bekanta. Man lär sig grunderna för egenvård där zonterapin är ett av de starkaste självläkningsverktygen man känner till idag!
Förkunskaper: Inga
Litteratur: Ingår
Tid: 3 intensivdagar 9.00 - 18.15, sista dagen till 16.15
Lärare: Lena & Henrik
Kursavgift: 4900:-

Information och anmälan till email:  info@teamhellbergzonterapi.com

 

Läs om Henrik Hellbergs internationella föredrag i zonterapi Läs mer

Borgholm - Öland

Kursdagar: Fredag 15 - söndag 17 MARS 2024

SOMMARKURS! Fredag 26-28 Juli 2024

Lokal:  Slottsgatan 21 centralt i Borgholm