TERAPIERNA

Vi arbetar som ett team där man ibland kan kombinera fler behandlingsterapier för ett snabbare resultat. Läs mer

VÅRA UTBILDNINGAR

1-åriga yrkesutbildningar
Läs mer här

NATURMEDICIN

Skillnaderna mellan skolmedicin och alternativ medicin är mycket stora.
Läs mer här

Övriga kurser

Övriga kurser se nedan; Ortobionomi 7-10 n0vmber 2024, grundkurs öronakupunktur, homeopati för husbruk, introduktion i livs-och världsåskådning/ esoterik, fortbildning i öronakupunktur och irisdiagnostik. Hellbergs ligamentteori (HLT) med ortobionomi har ersatt begreppet "lock foot syndrome". En unik metod som öppnar upp cirkulationen och flödena på alla plan. HLT ingår i ortobionomikursen.

 

FORTBILDNING 2024.

Lite världs - och livsåskådning

 

 

 

 

Tiderna är:

Fredag 11.00 – 18.15

Lördag 9.00 – 16.15

Söndag 9.00 – 15.00

Lokal: Slottsgatan 21, Borgholm

Kurskostnad 3 500:-

 

 

Vi fortsätter med lite esoterik;

Till att börja med att MÄNNISKAN ÄR FENOMENOLOGISK en upplevelse, ett väsen. Faktiskt ett odödligt sådant. Motsatsen till samhällets och vetenskapens syn där man behandlar henne som en fysiologisk köttklump och en engångsföreteelse. Där man inte förstår att livet och människan inte går att vetenskapligt bevisa. Att vi utvecklas i höljen och att hjärnan är en avancerad mottagare och sändare som ligger utanför det vetenskapliga beviset. Hela den psykologiska människan ligger inom det överfysiska (tanke och känsla). Kvantfysiken kommer att visa vägen när tiden är mogen. Där man redan nu vet att högre materia alltid genomtränger lägre materia

Vad vi inte får glömma är att vår korta tid på jorden handlar om att vi är fysiska väsen som utvecklas och arbetar varje minut i livets skola. Dvs vad det handlar om är medvetenhetsutveckling.

Hela kosmos styrs av lagar, livslagar. Sakta men säkert måste vi lära oss dem så att varje väsen, varje jag vet skillnaden på fiktion/illusion och verklig kunskap

Det handlar om hur man ska uppföra sig i högre värld. Allting är beroende av lag. Skulle kosmos uppföra sig som vi gör, skulle systemet braka samman på en millisekund.

Vi mailar de adresser vi har, men givetvis vill vi nå ut till alla, så skicka gärna vidare om du vet någon som bytt adress.

Anmälan sker via mail.

Hjärtligt välkomna!

Lena & Henrik

Homeopati för husbruk

Antal dagar: 3 dagar
Tid: Kl. 9.00 - 16.00
Var: Borgholm Ej aktuellt i dagsläget
Pris: 3500:-

Vi tar upp grunderna i homeopatin. Fram till 50-talet var det viktigt att känna till egenvård med homeopatiska medel bland många homeopater så att människor slapp springa till läkaren och få biverkningsmediciner för allt. Så det är dags att ta upp den traditionen igen. Vi tar upp bakgrund, dosering, enkel /komplexmedel, fientliga medel etc. Vi ska ta upp den exudativa diatesen med bl. a allergi, astma, eksem, öron- näsa halsproblem , bihåleproblem, influensa, feber, borrelia och mycket mer.
Vi ska även ta upp vissa medel som kallas "svaghetsmedel" som kan ingå när man ligger lågt i vitalitet efter kroppsliga och psykologiska utmattningar. Vi kommer ta upp närmast enkelmedel men ni får också en handbok om komplexmedel.

Vi sammanställt ett kompendium där sjukdomar från a – ö är sammanställda. Materialet kommer från de gamla husapoteksböckerna som är svåra att få tag i idag, och där de bästa beprövade medlen finns.

Introduktionskurs i irisdiagnostik

Antal dagar: 3 dagar
Tid: Kl. 9.00 – 16.00
Kompendium: ingår
Var: Borgholm
Pris: 4200:- inkl. moms

Inget inplanerat 2023

Kursen är fristående och kan användas av alla terapeuter. För reflexologen blir det ett bra verktyg för förståelsen av människokroppens olika processer. Förstår man fotens zonsystem så lär man sig lättare irisens zonuppbyggnad. Det fina med det här är att genom att studera irisens tecken och färger får man en uppfattning om bindvävens olika tillstånd och därmed "se" var de akuta, subakuta och kroniska faserna befinner sig och även var man kan finna dessa områden för behandling i t.ex fot och öra. Vi kommer även att titta på olika konstitutioner. Med dagens digitalkameror och datorer har det blivit mycket enklare att studera irisens strukturer.

Introduktionskurs i öronakupunktur 4 dagar

Kompendium och material: ingår
Lokal: Öland Slottsgatan 21 i Borgholm
Pris: 4.200:- inkl. moms

Inget inplanerat under 2023

Kursen lär ut grunderna i örats struktur och zoner. Man lär sig sätta olika typer av nålar, men man kan även använda andra hjälpmedel som frön och kulor av olika material. Örat är unikt på många sätt om man jämför med andra zonsystem. Örat har en kraftfull nervförsörjning från hjärnan. Människor svarar ofta på nålarna redan under behandlingen. Akuta, subakuta och kroniska tillstånd behandlas, likväl som olika smärttillstånd. Örat har unika funktionspunkter där du i en enda punkt kan påverka ett helt kroppssystem som t.ex. hormoner, det vegetativa, matsmältning, nervlugnande, cirkulation etc. Eleverna på den 1åriga tycker den här kursen är mycket spännande och givande.

Öronakupunktur steg II ej planerad under 2023
Antal dagar: 3 dagar
Tid: Kl. 9.00 16.00
Kompendium: ingår
Lokal: Slottsgatan 21, Borgholm
Pris: 3500:- inkl. moms

Vi går igenom samtliga kända punkter inom varje del av örat – Helix, fossa, tragus osv.NADA Programmet. Sjukdomslära med behandlingsförslag (punktbanker) vid olika åkommor eller sjukdomar. Olika specialpunkter, funktions – och mästarpunkter. Testa elektriska punktsökare men även apparater som behandlar. Hur man kan arbeta på ett spännande sätt med att tänka i kinesiska medicinens tankebanor.

Pythagoras Mathematician Marble Bust Roman Art Marble Museo Capitolino, Rome, Italy

Introduktionskurs i världs- och livsåskådningsfrågor

Antal dagar: 2 dagar PYTHAGORAS
Tid: Kl. 9.00 – 16.00
Material: ingår
Lokal: -
Pris: 1.500:- inkl.moms

Vad är en människa? Enligt den uråldriga esoteriska kunskapsläran är människan ett odödligt väsen, en monad, som genom otaliga existenser utvecklar sin inneboende medvetenhet med allt vad det betyder av erfarenheter och förmågor.
Idag, tydligare än någonsin står människan i ett "vägval". Ska hon välja vilja till makt eller förankra sin vilja till enhet. Viljan till makt är mycket utbredd idag och kan gälla allt från en relation till en nation. I vår bransch är det fr.a. läkemedelsindustrierna som tar hela marknaden inom läkekonsten. Viljan till enhet innebär kort, att allt levande delar på samma "liv", att vi går på samma väg – medvetenhetens väg – denna väg är vår själsliga ödesgemenskap. Samtidigt som nyckelordet är att "hjälpa" varandra och ha respekt för varje människas tilldelade livsutrymme handlar det om att utveckla sin särart – själens livserbjudande.

Under dessa två dagar tänker vi förklara vissa grundläggande fakta som har med förståelsen av esoteriken att göra. Man skulle kunna säga att esoteriken blir som en kompass och karta – en orientering på "vägen".
Klicka gärna på Oscars utmärkta artikel. TOLERANS av Oscar Hellberg

Ortobionomi

Antal dagar: 4- kursdatum  torsdag 7 - söndag 10 november 2024

Lokal: Borgholm, Slottsgatan 21
Övernattning: Tips på boende- kontakta oss!
Tid: 9.00 - 16.00
Pris: 5 500:-

Metoden upptäcktes av en slump på 60 – talet av Osteopaten Lawrence H. Jones.En enkel och genial metod att återställa rörelse och funktion i muskler och leder. Metoden har kommit i skymundan pga den mer kända kiropraktiken och naprapatin. Här arbetar man aldrig mot en spänning eller smärta i rörelseapparaten. Kroppens inneboende medvetenhet vet åt vilket håll en muskel eller led vill gå för att slappna av. Genom att utnyttja dessa avslappningspositioner med en speciell teknik så kopplar hjärnan av och "släpper taget" om spänningen i det aktuella kroppsområdet. Den här kommunikationen mellan hjärna och ledernas och musklernas ledsinnen (propioreceptorer) ger oftast ett varaktigt resultat, vilket inte är fallet alla gånger med kiropraktiken eftersom spänningen ligger kvar med sin signal i hjärnan även efter manipulering. Inflammationer med smärta och värk får en chans att läka ut. I kombination med 3D så är det en av de bästa metoderna att återställa rörelseapparaten vid akuta och framförallt kroniska tillstånd. Inga ryck eller knyck, bara lugnt och sansat.Metoden lämpar sig även till att få ordning på gamla spänningsmönster som påverkar hållningen negativt. Hälsningar Lena & Henrik

Frågor, intresse och anmälan:info@teamhellbergzonterapi.com