Terapierna

Vi arbetar som ett team där man ibland kan kombinera fler behandlingsterapier för ett snabbare resultat. Läs mer

Våra utbildningar

1-åriga yrkesutbildningar
Stockholm  Läs mer här
Öland  Läs mer här

 

Naturmedicin

Skillnaderna mellan skolmedicin och alternativ medicin är mycket stora.
Läs mer här

 Övriga kurser se nedan; Ortobionomi, grundkurs öronakupunktur, homeopati för husbruk, introduktion i livs-och världsåskådning/ esoterik, fortbildning i öronakupunktur och irisdiagnostik. Hellbergs ligamentteori (HLT) med ortobionomi har ersatt begreppet "lock foot syndrome". En unik metod som öppnar upp cirkulationen och flödena på alla plan. HLT ingår i ortobionomikursen

Återträff i Stockholm

Obs! Att denna kurs gick på Öland 2016

Hej kära Zonterapeuter

Återträff , 3 dagar, 9 -11 juni 2017, pris 2000:-,

Lokal; Skandinaviska Ayurveda Akademin, Åkervägen 1, Helenelund

Programmet för återträffen blir bland annat:

Underbenszoner

Vidareutveckling av HLT (II) där alla underbenets muskler involveras och effekter på hela människan

Henrik har utvecklat ett program med ortobionomi för onda axlar - det är ofta skuldergördeln som är boven inte axelleden

Översätta muskler i kroppen till muskler i foten, sett ur 3D perspektiv

Ämnesomsättning: Sköldkörtel - binjurar och vad det kan ställa till

Fortsättning på det högaktuella ämnet cancer

Medicinera med B-vitaminer som Biopater gjorde framgångsrikt men som har hamnat lite i skymundan och vissa mineraler.

Idag har det gått så långt inom skolmedicinen att biverkningarna  som ska "bota" är ett mycket större problem än själva sjukdomenn patienten söker för.

Programmet kan komma att ändras/kompletteras

Har ni några önskemål så maila gärna dessa.

Alla är såklart välkomna så känner ni någon som inte fått någon inbjudan så har mailet inte gått fram bara.

Så skicka gärna vidare om ni vet någon..

Hälsningar från oss

Lena & Henrik

 


Homeopati för husbruk                                                                                

Antal dagar: 3 dagar
Tid: Kl. 9.00 - 16.00                pris 3500:-                      
Var: Brostugan –Sthlm.

Vi tar upp grunderna i homeopatin. Fram till 50-talet var det viktigt att känna till egenvård med homeopatiska medel bland många homeopater så att människor slapp springa till läkaren och få biverkningsmediciner för allt. Så det är dags att ta upp den traditionen igen. Vi tar upp bakgrund, dosering, enkel /komplexmedel, fientliga medel etc. Vi ska ta upp den exudativa diatesen med bl. a allergi, astma, eksem, öron- näsa halsproblem , bihåleproblem, influensa, feber, borrelia och mycket mer.
Vi ska även ta upp vissa medel som kallas "svaghetsmedel" som kan ingå när man ligger lågt i vitalitet efter kroppsliga och psykologiska utmattningar. Vi kommer ta upp närmast enkelmedel men ni får också en handbok om komplexmedel.

Vi sammanställt ett kompendium där sjukdomar från a – ö är sammanställda. Materialet kommer från de gamla husapoteksböckerna som är svåra att få tag i idag, och där de bästa beprövade medlen finns.

Introduktionskurs i irisdiagnostik 

Stockholm ej inbokat i dagsläget                                                                          Antal dagar: 4 dagar                                                                                
Tid: Kl. 9.00 – 16.00
Kompendium: ingår
Var: Skandinaviska Ayurveda Akademin, Helenelund, Stockholm
Pris: 4200:- inkl. moms 

Kursen är fristående och kan användas av alla terapeuter. För reflexologen blir det ett bra verktyg för förståelsen av människokroppens olika processer. Förstår man fotens zonsystem så lär man sig lättare irisens zonuppbyggnad. Det fina med det här är att genom att studera irisens tecken och färger får man en uppfattning om bindvävens olika tillstånd och därmed "se" var de akuta, subakuta och kroniska faserna befinner sig och även var man kan finna dessa områden för behandling i t.ex fot och öra. Vi kommer även att titta på olika konstitutioner. Med dagens digitalkameror och datorer har det blivit mycket enklare att studera irisens strukturer.

Introduktionskurs i öronakupunktur 4 dagar                                                                 

Vi hinner i dagsläget ej med öron 1 så vi hänvisar till på nålbolaget!

Tider se Facebook Team Hellberg eller titta på sidan över utbildningen i Stockholm respektive     Öland
Kompendium och material: ingår    
Lokal: Stockholm Ayurveda akademin i Helenelund

        Öland Slottsgatan 21 i Borgholm


Pris: 4.200:- inkl. moms 

Kursen går du tillsammans med våra elever på de 1-åriga utbildningarna i Sthlm respektive Borgholm. Kursen lär ut grunderna i örats struktur och zoner. Man lär sig sätta olika typer av nålar, men man kan även använda andra hjälpmedel som frön och kulor av olika material. Örat är unikt på många sätt om man jämför med andra zonsystem. Örat har en kraftfull nervförsörjning från hjärnan.  Människor svarar ofta på nålarna redan under behandlingen. Akuta, subakuta och kroniska tillstånd behandlas, likväl som olika smärttillstånd. Örat har unika funktionspunkter där du i en enda punkt kan påverka ett helt kroppssystem som t.ex. hormoner, det vegetativa, matsmältning, nervlugnande, cirkulation etc. Eleverna på den 1åriga tycker den här kursen är mycket spännande och givande.

Öronakupunktur steg II ej planerad i dagsläget                                                                   
Antal dagar: 3 dagar
Tid: Kl. 9.00  16.00  
Kompendium: ingår
Lokal: Slottsgatan 21, Borgholm
Pris: 3500:- inkl. moms

Vi går igenom samtliga kända punkter inom varje del av örat – Helix, fossa, tragus osv.NADA Programmet. Sjukdomslära med behandlingsförslag (punktbanker) vid olika åkommor eller sjukdomar. Olika specialpunkter, funktions – och mästarpunkter. Testa elektriska punktsökare men även apparater som behandlar. Hur man kan arbeta på ett spännande sätt med att tänka i kinesiska medicinens tankebanor.

Introduktionskurs i världs- och livsåskådningsfrågor                                                                                                

Antal dagar: 2 dagar                                                                       PYTHAGORAS
Tid: Kl. 9.00 – 16.00
Material: ingår
Lokal: Brostugan i Stockholm
Pris: 1.500:- inkl.moms   

Vad är en människa? Enligt den uråldriga esoteriska kunskapsläran är människan ett odödligt väsen, en monad, som genom otaliga existenser utvecklar sin inneboende medvetenhet med allt vad det betyder av erfarenheter och förmågor.
Idag, tydligare än någonsin står människan i ett "vägval". Ska hon välja vilja till makt eller förankra sin vilja till enhet. Viljan till makt är mycket utbredd idag och kan gälla allt från en relation till en nation. I vår bransch är det fr.a. läkemedelsindustrierna som tar hela marknaden inom läkekonsten. Viljan till enhet innebär kort, att allt levande delar på samma "liv", att vi går på samma väg – medvetenhetens väg – denna väg är vår själsliga ödesgemenskap. Samtidigt som nyckelordet är att "hjälpa" varandra och ha respekt för varje människas tilldelade livsutrymme handlar det om att utveckla sin särart – själens livserbjudande.

Under dessa två dagar tänker vi förklara vissa grundläggande fakta som har med förståelsen av esoteriken att göra. Man skulle kunna säga att esoteriken blir som en kompass och karta – en orientering på "vägen".
Klicka gärna på Oscars utmärkta artikel. TOLERANS av Oscar Hellberg

Ortobionomi

Antal dagar: 4 dagar ej inplanerad i dagsläget tillsammans med våra 1-åriga elever

                                                        
Lokal: Skandinaviska Ayurveda Akademin, Stockholm  www.skand.org
Övernattning:  kan anordnas för en billig penning på skolan – hör av er till oss!
Tid: 9.00 - 16.00  
Pris: 4200:- 

Metoden upptäcktes av en slump på 60 – talet av Osteopaten Lawrence H. Jones.En enkel och genial metod att återställa rörelse och funktion i muskler och leder. Metoden har kommit i skymundan pga den mer kända kiropraktiken och naprapatin. Här arbetar man aldrig mot en spänning eller smärta i rörelseapparaten. Kroppens inneboende medvetenhet vet åt vilket håll en muskel eller led vill gå för att slappna av. Genom att utnyttja dessa avslappningspositioner med en speciell teknik så kopplar hjärnan av och "släpper taget" om spänningen i det aktuella kroppsområdet. Den här kommunikationen mellan hjärna och ledernas och musklernas ledsinnen (propioreceptorer) ger oftast ett varaktigt resultat, vilket inte är fallet alla gånger med kiropraktiken eftersom spänningen ligger kvar med sin signal i hjärnan även efter manipulering. Inflammationer med smärta och värk får en chans att läka ut. I kombination med 3D så är det en av de bästa metoderna att återställa rörelseapparaten vid akuta och framförallt kroniska tillstånd. Inga ryck eller knyck, bara lugnt och sansat.Metoden lämpar sig även till att få ordning på gamla spänningsmönster som påverkar hållningen negativt. Hälsningar Lena & Henrik

Frågor, intresse och anmälan:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den."> Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.